Şehidimiz Onur Yavan son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Hakkâri ili Çukurca üs bölgesinde yürütülen operasyon esnasında düşen yıldırım sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Yavan Havza ilçesindeki Merkez Kevser Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Şehidimizin cenazesine, Samsun Valisi Osman Kaymak, Erzincan  59’uncu Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti  Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan, Ak Parti  Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz  Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İbrahim Güven İlçe Kaymakamları, , İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.


GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İl Müftü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Havza Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Burada şehidimiz Piyade Onbaşı Onur Yavan’ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin töreninin ardından 59’uncu Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Dursun Yavan’a, öperek teslim etti.Cenaze töreninin ardından Vali  Osman Kaymak, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ve Samsun Milletvekilleri, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştı.
Köksal ÖNER

Onur Yavan