Terme'de uluslararası açık su yüzme yarışmaları

TAKİP ET

Mavi bayraklı plajı ile ziyaretçi akınına uğrayan Terme, Açık Su Yüzme Yarışları'na ev sahipliği yapıyor. Terme Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenecek yarışlar, Terme ilçesi Miliç plajı'nda yapılacak.

Türkiye’ye örnek projeleri birer birer hayata geçiren Terme Belediyesi, çok önemli bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.  Terme’de, 30 Haziran-01 Temmuz tarihlerinde Terme Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü iş birliğiyle Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu düzenlenecek. Yarışmaya lisanslı 400’e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

TERME’DE İLK

Terme’nin sadece tarım ve sanayi ile değil turizm ve sporla da anılacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, “Denizci millet, denizci ülke hedefi doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzme başta olmak üzere su sporlarına ilgisinin artması bizi mutlu ediyor. Her yaştan yüzme tutkunu herkesi ilçemizde ilki gerçekleştirilecek yarışlara davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ SPORCULAR KATILACAK

Yarışma için hazırlıkların tüm kurumlarla büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğünü belirten Başkan Kul şunları kaydetti: " Ülkemizin en güzel doğasına sahip olan Terme’de binlerce yıldan beri onlarca farklı toplumlara ev sahipliği yapmış bu kıyılara doğru kulaç atarak, yüzmenin yüzücülerimiz için büyük bir ayrıcalık olacağını düşünüyoruz. Yarışmaya dereceler almış önemli sporcular katılıyor. Tüm Türkiye'yi, 30 Haziran ve 01 Temmuz günü heyecan dolu, benzersiz bir yüzme yarışının coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz."