Tüketiciler Birliği Şube Başkanları Kozaklı'da buluştu

TAKİP ET

28-29 Mayıs arasında Nevşehir Kozaklı 'da Tüketiciler Birliği şube başkanları toplantısı yapıldı. 1997 yılında kurulan ve günümüze kadar birçok alanda tüketici haklarının savunucusu olan Tüketiciler Birliği yeni dönemde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bir araya gelen Tüketiciler Birliği şube başkanları tüketici hakları konusunda yapılması gereken iyileştirmeler ile ilgili çalışmalarda bulundu. Tüketiciler Birliği Samsun Şube başkanı Av. Arslan Bolat’ın da katıldığı toplantı da birçok değişik konunun yanında temel olarak tüketici hakem heyetlerinin karar verme noktasındaki yavaşlığı gündem oluşturdu. Yasal mevzuat çerçevesinde altı ay da karar bağlanması gereken hakem heyeti dosyaları kimi kaymakamlıklarda 12 hatta 16 aylara varan sürelerde kararlar veriyorlar.
Bu konuda açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Samsun Şube başkanı Av. Arslan Bolat: “Toplumumuzun en önemli sorunu yargısal güvenin yeniden sağlanmasıdır. Geç gelen adaleti adalet yerine koymayan bir toplumdan geldiğimizi de düşünür isek kanunun açık hükmüne rağmen bu kadar geç kararlar verilmesi insanları hak arama güdüsünden yoksun bir hale getiriyor. Bizim gerek Türkiye’de gerek ise Samsun’da yaptığımız çalışmaların temel amacı tüketicileri bilinçlendirerek, hakları suiistimal edildiğinde bunun peşinden giden bilinçli tüketiciler haline getirmektir. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız yalnız olursak iki elin parmak sayısını geçmeyiz ama bu şekilde bizim gözümüz, kulağımız yeri geldiğinde bedenimiz olan bilinçli tüketiciler ile birlikte olur isek binler on binler oluruz ve işte o zaman bir fark yaratabiliriz. Biz Tüketiciler Birliği Samsun Şubesi olarak her zaman insanlarımızın yanında yardıma hazırız.” dedi.   Toplam 33 ilden ve bir çok ilçeden gelen şube başkanları ortak çağrılarında tüketici sorunun temelde bilgi eksikliği ve pasivizasyon olduğuna dikkat çektiler daha faal ve haklarını arayan tüketicilerin kötü niyetli hem üreticiler için hem de sağlayıcılar için en büyük caydırıcı unsur olduğu vurgulandı.