'Türkiye'nin ilerlemesinden ödleri kopuyor'

TAKİP ET

Samsun Genç İş Adamları Derneği 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sorumluluğumuz yüksek. Sizleri çok önemsiyorum. Bu tabanı büyütmek için bana bir şey düşüyorsa yapmaya hazırım. Yeter ki siz bana görev verin" dedi.

Samsun Genç İş Adamları Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Genel Kurula Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, , Baro Başkanı Kerami Gürbüz, TSO Başkan Vekili Mustafa Şahin, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda genç iş adamı katıldı.

"SİZLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Genel Kurulda genç iş adamlarına seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye'nin ilk stratejik planını Samsunlu gençlerimizle birlikte yaptık. Gelecek planlarken geleceğe yönelik dinamikleri harekete geçirmek zorundayız. Bu işinde çekirdeğinde gençlerimiz, genç iş adamlarımız var. Bu nedenle SAMGİAD çok önemli. SAMGİAD'ı büyütelim. Samsun Ticaret Sanayi Odası kadar sizler de önemlisiniz. Siz bizim umudumuzsunuz. Sorumluluğumuz yüksek. Sizleri çok önemsiyorum. Bu tabanı büyütmek için bana bir şey düşüyorsa yapmaya hazırım. Yeter ki siz bana görev verin. Başka birileri gelip te Samsun'u kalkındırmayacak. Samsun'un ticaretini, Samsun'un çocukları büyütecek" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İLERLEMESİNDEN ÖDLERİ KOPUYOR"

Türkiye'nin kalkınma hamlesinden rahatsız olanların olduğunu da ifade eden Başkan Yılmaz, "Terörden, ekonomiye veya bölgesel sorunlara kadar Türkiye'nin içinde bulunduğu hangi sıkıntılar varsa şu an Türkiye'nin planladığı kalkınma hamlesini durdurmaya yönelik işler. Hiç birisi rastgele olaylar değil. Cumhurbaşkanımız 2023'te 500 milyar dolar ihracat yapacağız. 2 trilyon dolar gayri safi milli hasılamız olacak diyor hemen birileri harekete geçip bunu durdurmak için ne yaparız diye kolları sıvıyorlar. Türkiye'de kişi başına düşen milli geliri 3 bin dolarlardan 10 bin dolarlara geldikçe birilerinin ödleri kopuyor. Enerjin olmazsa hep birilerine muhtaç olursun. Bu ülke Bulgaristan'dan elektrik enerjisi ithal ettik. Şimdi Akkuyu'da da yapılan bu Sinop'ta yapılmaya çalışılan da bu. Bu ülke bunları gördü. Gelecekte bunlar yaşanmasın diye bazı çalışmalar elbette yapılacak. Genç iş adamlarımızın oluşturacağı bir iktisadi hamle ile üretimimizin artmasını sağlamak zorundayız. Hiç bir şekilde çok şükür dizimizi dövecek konumda değiliz. Bu durum da bizi durdurmak isteyenlerin uykularını kaçırıyor, enerjilerini alt üst ediyor. Çünkü bizim arkamızda genç, dinamik beyinlerimiz olduğunu çok iyi biliyorlar" ifadelerini kullandı.          

       

"GEZİ'NİN AMACI TÜRKİYE'DE YAPILAN ÜRETİMİ DURDURMAKTI"

Son olarak Gezi olaylarında yaşananlara da vurgu yapan Yılmaz, "İktidarın yönetim biçimini beğenmiyor olabilirsiniz, parlamentonun yapısı düşüncenizle uymuyor olabilir. Bunu ağaç gibi bir kılıfa da sokabilirsiniz. Samsun'dan uçakla 1 saate İstanbul'a gidiyorsunuz ancak Yeşilköy havaalanına inebilmek için en az 20 dakika dolanıyorsunuz. Ya geziciler ne istemişti. Başbakan Yardımcımız sordu bu geziciler ne istiyor diye onlarla bir toplantı yapmıştı. 2. havaalanını durdurun. 3. köprü inşaatını durdurun, bunları yapmayın ihalelerini iptal edin demediler mi. O zaman sıkıntı ağaç mıydı, ülkenin kalkınmasını durdurmak mı idi? Bu ceberut saldırıların tamamı Türkiye'nin kalkınma hamlelerini durdurmak için yapılmadı da ne için yapıldı?" şeklinde konuştu.