Ulusoy Un, Anadolu'nun en büyük 13. firması oldu

TAKİP ET

Ekonomist dergisinin her yıl belirlediği Anadolu 500 sıralaması belli oldu. Yıl boyunca yapılan araştırmalar sonucunda Ulusoy Un, 2018 yılı sıralamasında 13. sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl 17. sırada yer alan Ulusoy Un, Samsun'dan listeye giren 12 firma arasında ilk sırada bulunurken, gıda sektöründe ise Anadolu'nun en büyük 5. firması olarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin saygın ekonomi dergilerinden Ekonomist’in Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)’nın katkılarıyla yaptığı “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının bu yılki sonuçları belli oldu. Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki kentlerde bulunan şirketlerin 2018 yılı verileriyle hazırlanan listeye, Türkiye’nin en büyük un firmalarından biri olan 50 yıllık Ulusoy Un, 13. sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl 17. sırada yer alan Ulusoy Un, 2 milyar 985 milyon TL’lik cirosu ve 246 kişilik istihdamıyla 4 sıra yükselerek 13. sıraya yerleşerek önemli bir başarıya geçti. Zorlu 2018 koşullarına rağmen listedeki yerini yükselten Ulusoy Un, yine bir geleneği bozmayarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun’un en büyük firması oldu. Gıda alanında ise 2017 yılında Anadolu’nun en büyük 7. firması olurken, 2018 yılında da 5. sıraya yükseldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, “Geleneksel bir sektörde faaliyet göstermemize rağmen işimizi nasıl ilerletebileceğimize dair araştırmalarda bulunuyor ve bunları şirketimizin kimliğine uygun şekilde hayata geçiriyoruz. Ulusoy Un olarak son 10 yılda ortalama yüzde 29’luk bir büyüme oranı mevcut. Zorlu piyasa şartları altında faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Tarım sektöründe son olarak gerçekleştirdiğimiz iki önemli yatırımımız faaliyetlerini sürdürüyor. Çorum Alaca’da ve Yozgat Sorgun’da bulunan iki lisanslı depomuz yeni hasat sezonunda da çiftçilerimize ürünlerini sağlıklı koşullarda ve güvenle depolama hizmeti vermeye devam edecek. Samsun Gıda OSB’de makine montaj çalışmaları devam eden yeni un fabrikası yatırımımızda da sona yaklaşmış bulunuyoruz. Sürekli yatırım bir yapan bir firma olarak, Anadolu’nun en büyük 13. firması olmamız hem biz hem de şehrimiz Samsun adına gurur verici.” dedi.

ULUSOY UN NE ZAMAN KURULDU?
Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılında faaliyetlerine hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere Ulusoy Un adı altında devam etmiştir. Ulusoy Un’un Samsun’da 500 ton/gün ve Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 900 ton/gün buğday işleme kapasiteli iki fabrikası (208.000 ton/yıl un üretimi) ve 100.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip silo, depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Eren Günhan Ulusoy üstlenmektedir.

Ulusoy Un