Vali Dağlı Samsunlulara teşekkür etti

TAKİP ET

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, haftalık oranlara göre en çok vaka sıralamasında 55. basamağa gerileme nedeniyle Samsunlulara teşekkür etti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun'un 22-28 Mayıs haftası verilerine yüzbinde 55,6'lık vaka oranına düşerek 55. sıraya gerilemesinin kurallara kararlı şekilde uyan Samsunlunun başarısı olduğunu söyledi.
Vali Dağlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kıymetli Samsunlular; Samsun olarak geçen hafta yaşadığımız duraksamanın ardından bu hafta yeniden düşüş eğilimimizi sürdürdük ve 100 bin kişide 55,6 vaka oranıyla 55. sıraya kadar geriledik. Aynı zamanda son bir haftada en fazla düşüş gösteren 4. il olmayı hep birlikte başardık. Kademeli Normalleşme Döneminde göstermiş olduğunuz hassasiyetle elde edilen bu rakamların bir neticesi olarak da kısıtlamaların sosyal hayatımız üzerindeki etkisi bugün itibariyle biraz daha azaldı. Evet bu noktaya gelene kadar zoru başardık ama bunu kalıcı hale getirmek ve nihayetinde bu salgından tamamen kurtulmak için Kademeli Normalleşme Döneminin ikinci etabında da tedbirlere sıkı sıkıya sarılmalı, maske, mesafe ve temizlik kurallarından asla taviz vermemeli, sıramız geldiyse aşımızı mutlaka yaptırmalıyız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da koronavirüsle mücadele konusunda kararlı olacağınıza inanıyor, desteğiniz için hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum."

Vali Dağlı Samsunlulara teşekkür etti