Vali Kaymak'tan Açıklama: Samsun'da Ekmek Dağıtımı Olacak mı?

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, yapılacak ekmek dağıtım planlaması ile birlikte hiç bir sorun yaşanmayacağını söyledi

Samsun Valisi Osman Kaymak, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını mutlaka cuma günü akşamından önce karşılaması gerektiğini belirterek, Samsun'da yapılacak ekmek dağıtım planlaması ile birlikte hiç bir sorun yaşanmayacağını söyledi. 

Vatandaşların hafta sonu ihtiyaç duyacakları malzemeleri cuma akşamına bırakmadan, sosyal mesafe kurallarına uyarak tedarik etmelerini isteyen Vali Kaymak, "Cuma günü ekiplerimiz tarafından denetimler daha da sıklaştırılacak. Hafta sonu yine kolluk birimlerimizin sokağa çıkma yasağıyla ilgili uygulama ve denetimlere devam edecek. Geçen hafta sonu Samsun'da sokağa çıkma yasağına uyulduğunu gördük. Bu hafta sonu da vatandaşlarımızın aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Koronavirüsle mücadelede alınan karar ve tedbirlere uyulduğu takdirde bu zor günleri en kısa zamanda aşacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Geçen hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Samsun'da ekmek üretimi ve dağıtımıyla ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını ve bu hafta sonu da yaşanmaması için gerekliği önlemlerin alındığını ifade eden Vali Kaymak, "Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla Samsun Valiliği ve ilçe kaymakamları başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il ve ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak. Bu planda il/ilçedeki ekmek üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu planlama dışında sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri ekmek dağıtımını gerçekleştirebilecek" diye konuştu.