Verilen Her Bir Kan, 3 Can Kurtarıyor

TAKİP ET

Türk Kızılay Samsun Şubesinden, geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyası nedeniyle Karayolları 7'inci Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirildi.

Samsun Karayolları 7’inci Bölge Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyası nedeniyle, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Başkanı Dr. Habib Demirel, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ahmet Ali Bulut,Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ile birlikte Karayolları 7’inci Bölge Müdür Yardımcısı ve İnşaat Mühendisi Ertuğrul Dinç’i makamında ziyaret etti.

Karşılıklı geçen sohbetin ardından, 7’inci Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Murat Gönenli adına hazırlanan teşekkür belgesi, işleri nedeniyle il dışında olması nedeniyle Bölge Müdürü Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Dinç’e takdim edildi. Takdimin sonrasında, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Başkanı Dr. Habib Demirel, Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Ali Bulut, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Karayolları 7’inci Bölge Müdürü Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Dinç birlikte kan bağısı yapılan yeri ziyaret ettiler. 

‘TÜRK KIZILAY’I KÖKLU KURULUŞ’
Verilen onurlu görevi, layıkıyla yerine getirdiklerinin altını çizen Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Başkanı Dr. Habib Demirel,"11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ni kurdu. Cemiyetin ilk başkanı Dr. Marko Paşa’ydı. 

Cemiyetin kurulmasındaki fikri dayanak, -Solferino Savaşında gördüğü yaralıların içler acısı hali üzerine- 1864 Cenevre Konvansiyonu ile Kızılhaç teşkilatının kurulmasına ön ayak olan, İsviçreli Henry Dunant’ın fikirleriyle aynıydı. 

Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını aldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından kuruluşun adı 1923 yılında “Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti” olarak değişti.

Harf inkılabıyla başlayan dilin Türkçeleşmesi akımı kendini hayatın her alanında gösterirken, 1935 yılında kurumun ismi “Türkiye Kızılay Cemiyeti” oldu. Kuruluşa “Kızılay” adını büyük önder Mustafa Kemal Atatürk verdi. Kızılay, Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı’dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi"dedi.

‘BİZ DE KANI ÇOK ÖNEMSİYORUZ’
Türk Kızılay’ının çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Karayolları 7’inci Bölge Müdür Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ertuğrul Dinç,"Kan acil ve sürekli ihtiyaçtır. Bugün size, yarın bize, belki de yakınımıza lazım olabilir. Biz burada farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can demektir." dedi.

Dinç, sözlerine şöyle devam etti; "Türk Kızılay'ı darda kalanın yanında olan bir kurumdur. Dünyanın neresinde dara düşmüş, mağdur ve mazlum varsa oraya el uzatan bir kurumdur. Türk Kızılay ülkemizin göz bebeği dünya mazlumlarının güven elidir. Türk Kızılay'ı kan ihtiyacı olanlarla birlikte fakir fukaranın da yanında olan bir kurumdur. Bugün dünyanın neresinde bir acil çağrı duysa elini uzatan Türk Kızılay'ı ülkemizin dünyadaki yüz akıdır."

Dinç; "Kan vererek, mağdur ve mazlumların yardımına koşan Kızılay'ımızın her daim yanındayız. Bu anlamda da bizde bütün personelimizi kan bağışına davet ettik. Kan bağışı yapan herkese de şimdiden çok teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Köksal Öner