Yılmaz Türkoğlu vefat etti! Samsun Güncel Haberleri

TAKİP ET

Samsun'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu hayatını kaybetti. Yılmaz Türkoğlu'nun cenaze namazı Kılıçdede Camii'nde kılınacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü ve daire başkanlığı yapan, CHP eski İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu vefat etti. Türkoğlu’nun cenazesi 9 Mayıs Pazartesi günü toprağa verilecek.
Yılmaz Türkoğlu kimdir? Türkoğlu'nun cenazesi Kılıçdede Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra 9 Mayıs Pazartesi günü Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği öğrenildi. 

Yılmaz Türkoğlu kimdir?
Yılmaz Türkoğlu Denge Gazetesi'ne verdiği röportajda şunları söyledi: 14 Mart 1947 tarihinde doğdum. İlkokulu İstiklal, Ortaoklu Namık Kemal, liseyi 19 Mayıs Lisesi ve yükseköğrenimimi Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. 1976-1978 yıllarında CHP Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı"na seçildim. 1978 yılında Samsun Eğitim Enstitüsü"nde Almanca öğretmeni olarak göreve başladım. Yedek subay olarak askere gittim ve Ankara'da askeri lisede görevimi tamamladım. Samsun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Almanca öğretmeni olarak çalışırken, belediye başkanımız rahmetli Muzaffer Önder'in isteği ile 15 Haziran 1989 tarihinde Özel Kalem Müdürü olarak Samsun Belediyesi"nde göreve başladım. Sağlık ve Sosyal hizmetler Daire Başkanı olarak görevimi sürdürdüm. 2004 Temmuz'unda emekliye ayrıldım. CHP Samsun il yönetimine seçildim. İl sekreteri olarak çalıştım. 29 Ağustos 2007 ile 17 Şubat 2008 tarihleri arasında CHP İl Başkanlığı görevimi sürdürdüm. 8 Ekim 2008 tarihinde Canik İlçe Kurucu Başkanlığına atandım. 4 Nisan 2010 tarihinde CHP Samsun İl Başkanlığı'na seçildim.

​​​​​​​Yılmaz Türkoğlu kimdir