1 Şubat Samsun Hava Durumu

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu, Tokat ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, yarın öğle saatlerinden sonra Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölgemizin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemizin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus hadiseleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

1 Şubat Samsun Hava Durumu