19 Şubat Samsun Hava Durumu, Samsun'a Don Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, Samsun'da hava bugün rüzgarlı, yer yer kar yağışlı 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların Samsun ve Ordu kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. İç ve yüksek kesimlerde gece ve yarın (Cumartesi)sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde önemli bir değişiklik yok, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artış bekleniyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde batı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (6 ila 8 kuvvetinde, 50-75 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR,KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI; Bölgemiz genelinde batı ve kuzeybatılı yönlerden esmekte olan rüzgarın kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (6 ila 8 kuvvetinde, (50-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, Direklerin devrilmesi, Ulaşımda aksamalar vb ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemizin kıyı kesimlerde hafif, iç ve yüksek kesimlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (zirai don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
ÇIĞ UYARISI: Ordu'nun iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

19 Şubat Samsun Hava Durumu