Samsun'a 4 uyarı birden Kuvvetli Fırtına Geliyor

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimler ile doğu kıyılarında hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalarak mevsim normallerine ve yer yer altına gerilemesi bekleniyor.

RÜZGAR: İç kesimlerde güneyli, kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, güney kesimlerde ve Ordu çevrelerinde akşam saatlerine yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerine kadar Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; akşam saatlerine kadar güney kesimlerde ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemizin doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsuna 4 uyarı birden Kuvvetli Fırtına Geliyor