Samsun'a Akşam Saatleri için sağanak yağmur uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların  genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde kuzey ve kuzey batılı, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerde güney ve güney batılı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, Zirai don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ UYARISI: İç kesimlerde yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlı yerlerde çığ riski bulunduğu için vatandaşlarımızın ve yetkililerin çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Samsuna Akşam Saatleri için sağanak yağmur uyarıs