Samsun'a dört uyarı birden yoğun kar yağışı buzlanma uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin çok bulutlu, kıyı kesimlerin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, iç kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Beklenen kar yağışlarının; Samsun, Sinop ve Kastamonu çevreleri ile Ordu'nun batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzey batılı yönlerden orta, kıyılarda yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bölgemiz genelinde beklenen kar yağışlarının; Samsun, Sinop ve Kastamonu çevreleri ile Ordu'nun batı ilçelerinde kuvvetli (10-20 cm)ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Tipi şeklinde yağış, Eğimli sahalarda çığ riski, Enerji nakil hatlarında kesinti vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, zirai don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsuna dört uyarı birden yoğun kar yağışı buzlanma uyarısı