Samsun'a Kuvvetli Fırtına Uyarısı Verildi!

TAKİP ET

Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Ordu ve Tokat dışında batı kesimlerden başlayarak aralıklı yağışlı geçmesi beklenmektedir.

Yağışlar genellikle yağmur, gece saatlerinde Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Güneyli rüzgarlarla beraber 2 ila 5 derece dolayında artması ve akşam saatlerinden sonra ise azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli; yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞMUR VE YOĞUN KAR UYARISI : Kastamonu çevreleri ile Sinop'un batı ilçelerinde (Türkeli ve Ayancık) beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü), kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, zamanla yer yer karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve yoğun kar nedeni ile yaşanabilecek buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın bölge genelinde güneyli (Lodos) yönlerden yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
DENİZ UYARISI : Batı Karadeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsuna Kuvvetli Fırtına Uyarısı Verildi