Samsun'a Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu'nun ve Sinop'un kıyı kesimleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra Kastamonu, Sinop ve Samsun il genelinde zaman zaman kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu'nun ve Sinop'un kıyı kesimleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra Kastamonu, Sinop ve Samsun il genelinde zaman zaman kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ UYARISI: Batı Karadeniz’in doğusunda (Bartın-Sinop arası) rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Samsuna Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı