Samsun'a yoğun kar yağışı uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden almış olduğumuz son değerlendirmelere göre Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi beklenmektedir.

Yağışlar kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Kar yağışının Kastamonu ve Sinop'un kuzey kesimlerinde yoğun olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 3 ila 5 derece civarında azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatıdan hafif ve orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışının Kastamonu ve Sinop'un kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Yoğun kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI : Bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde ise orta kuvvette ve kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( zirai don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

samsun kar