Samsun'da kar yağışı başladı

TAKİP ET

Meteorolojide alınan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Yağışların akşam saatlerine kadar bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 6 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde batı ve güney batılı, kıyı kesimlerde zaman zaman kuzey batılı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR UYARISI: Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli yağmur, rakımı yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Su baskını, Buzlanma ve don olayı, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Samsunda Kar Yağışı Başladı