Samsun'da Kuvvetli Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu yer yer yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerinden itibaren Kastamonu kıyı kesimlerinden başlayarak zamanla Kastamonu, Sinop ve Çorum çevreleri ile Samsun ve Amasya'nın batı ilçelerinde, Tokat ve Ordu çevrelerinde ise gece saatlerinden sonra, aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat), iç ve yüksek kesimlerde fırtına (62-74 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/sa), akşam saatlerinden sonra ise kuzey ve batı yönlerden kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Bölgemiz genelinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), iç ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına (62-74 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-88 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Soba ve Baca Gazı Kaynaklı Zehirlenmeler, Çatı Uçması, Ağaç ve Direklerin Devrilmesi, Ulaşımda Aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemizin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda aksamalar vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Samsunda kuvvetli fırtına uyarısı