Samsun'da Kuvvetli Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar Samsun'un batı kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 3 ila 5 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batılı yönlerden, öğle saatlerinde kıyı kesimlerde kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/sa) ve iç kesimlerde yer yer fırtına (60-90) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
ök
KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın güney ve batılı yönlerden akşam saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/sa) ve iç kesimlerde yer yer fırtına (60-90) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KAR ERİMELERİNE DİKKAT! : Bölgemizdeki sıcaklık artışına bağlı olarak yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde hızlı kar erimeleri sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsunda kuvvetli fırtına uyarısı