Samsun'da Kuvvetli Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu yer yer sağanak yağışlı yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra başlayarak kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR:Genellikle güney ve batılı, kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar zaman zaman kıyı kesimlerde kuvvetli (30-50 km/saat), Ordu'nun iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI: Rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Ordu'nun iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde güney (Lodos) yönlerden kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
 

Samsunda kuvvetli fırtına uyarısı