Samsun'da Kuvvetli Fırtına ve Sis Uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (30-50 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI; Bölge genelinde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Soba ve baca gazı zehirlenmeleri, Çatı uçması, Ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI; Bölgemiz iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

Samsunda Kuvvetli Fırtına ve Sis Uyarısı