Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının Tokat ile Ordun'un iç kesimlerinde kvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, bugün öğle saatlerine kadar Tokat ve Ordu çevrelerinde yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ KAR UYARISI: Kar yağışlarının Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamlar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemizin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus hadiseleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.
BACA GAZI UYARISI: Rüzgarın güneyli yönlerden orta ve yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden karbonmonoksit zehirlenmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Samsunda Kuvvetli Rüzgar Uyarısı