Samsun'da Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

Bölgemizin batı (Kastamonu, Sinop ve Çorum) kesimlerinde bugün ve yarın (Cuma) toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 4 ila 6 derece artış bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Güneyli ve güney doğulu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop'un kuzey kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT! : Bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklendiğinden; yüksek kar örtüsü bulunan eğimli sahalarda çığ riski, kar erimelerine bağlı su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
TOZ TAŞINIMI UYARISI:Kastamonu, Çorum ve Sinop’ta Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Bölgemiz genelinde güneyli yönlerden esmekte olan rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop'un kuzey kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Çatı uçması, Ağaç ve direkleri devrilmesi, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsunda Kuvvetli Rüzgar Uyarısı