Samsun'da Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur Uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı kesimlerinden başlayarak zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur, rakımı yüksek kesimlerde (700 m. ve üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Kastamonu'nun kuzeybatı kesimlerinde (Cide, Doğanyurt, Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı) kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), yükseklerinde ise yer yer kuvvetli kar yağışı (10-25 cm) şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kastamonu çevrelerinde 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde güneyli yönlerden, öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; akşam saatlerine kadar Kastamonu'nun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), yükseklerinde ise yer yer kuvvetli kar yağışı (10-25 cm) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, Tipi şeklinde kar yağışı, Buzlanma, Don olayı, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın önce güneyli, öğleden sonra batı ve kuzeybatılı yönlerden kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsunda Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur Uyarısı