Samsun'da Kuvvetli Yağmur, Yüksek Kesimlere Yoğun Kar Geliyor

TAKİP ET

Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi beklenmektedir.

Yağışlar genellikle yağmur zamanla iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Samsun'un kıyı kesimlerindeOrdu çevrelerinde kuvvetli olacagı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece dolayında azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Güneybatılı yönlerden hafif ve orta kuvvette, zamanla kuzeybatıdan orta kuvvette ve yer yer kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ SAĞANAK VE YOĞUN KAR UYARISI : Yağışların Ordu kıyılarında kuvvetli sağanak ve Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Ulaşımda aksamalar, su baskını, don olayı, kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Bölgemizin kuzey kesimlerinde kuzeybatıdan yer yer kuvvetli ve fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( ağaç ve direk devrilmasi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Samsunda Kuvvetli Yağmur