Samsun'da Kuvvetli Yağmur, Yüksek Yerlere Kar Uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur, 800 m. ve üzeri kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop kıyılarında, akşam saatlerinden sonra ise Samsun, Ordu ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Güney ve doğulu, Kastamonu ve Sinop kıyılarında kuzey ve doğulu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Ordu ve Tokat çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu'nun ve Sinop'un kıyı kesimlerinde kuvvetli (20-60 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI : Batı Karadeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Samsunda Kuvvetli Yağmur