Samsun'da Sağanak Yağış ve Sis Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden aldığımız son değerlendirmelere göre Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu çevreleri ile Sinop kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor. Bölgemizin iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2-4, kıyı kesimlerde 4-6 derece azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın; genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemiz genelinde hava sıcaklıkların artmasıyla yüksek kar örtüsü bulunan eğimli sahalarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsunda Sağanak Yağış ve Sis Uyarısı