Samsun'da Yoğun Kar Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden aldığımız son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların Samsun ve Ordu kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

 Beklenen yağışların Samsun ve Ordu çevreleri ile Kastamonu, Sinop ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bölgemiz genelinde beklenen kar yağışların Kastamonu, Sinop ve Tokat'ın kuzey kesimleri ile Ordu ve Samsun'un iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Tipi şeklinde yağış, Yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsunda yoğun kar uyarısı