Samsun'da yoğun kar ve buzlanma uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; Çorum çevrelerinin parçalı ve çok bulutlu, bölgenin diğer kesimlerinin ise parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının Samsun'un doğusu ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), yüksek kesimlerde ise yoğun (20 cm üzeri kar örtüsü) kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, Buzlanma ve don olayı, Tipi şeklinde yağış, Yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsunda yoğun kar ve buzlanma uyarısı