Samsun'da yoğun kar yağışı ve Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, Yağışların Samsun, Sinop ve Ordu kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

 Yağışların Samsun ve Sinop kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur, Samsun ve Sinop'un iç kesimleri ile Kastamonu, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin genelinde 4 ila 6 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Bölgenin kıyı ve iç kesimlerinde kuzeyli, güney doğusunda güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette,yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde, kıyı kesimlerde akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Bölgemiz genelinde beklenen yağışların; Samsun ve Sinop kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur, Kastamonu,Çorum ve Amasya çevreleri ile Sinop ve Samsun'un iç kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm), yer yer yoğun (20 cm üzeri) olmak üzere kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, Su baskını, Tipi şeklinde yağış, Buzlanma, Don, Ulaşımda aksamalar, Yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın bölgenin güney ve güney doğu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direklerin devrilmesi, Çatı uçması, Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI; Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

Samsunda yoğun kar yağışı ve Fırtına Uyarısı