Samsun'da yoğun kar yağışı yeniden başladı, Kar ne zaman bitecek?

TAKİP ET

Meteorolojiden aldığımız son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışlarının bu sabah ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusunun iç kesimleri, Ordu'nun iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi beklenmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı kar yağışlarının Samsun’un doğusunun iç kesimleri, Ordu'nun iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Çığ, Tipi şeklinde yağış, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SAMSUN'DA KAR NE ZAMAN BİTECEK: Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre, Perşembe, Cuma, günleri güneşli,Cumartesi, Pazar günleri bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Haftaya Salı günü kar yağışlarının geri geleceği şimdilik tahmin ediliyor.
 

Samsunda yoğun kar yağışı yeniden başladı