Samsunda Kuvvetli Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre Samsun'da hava bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Kastamonu ve Sinop çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra Samsun ve Ordu çevreleri ile bu sabah saatlerinde Çorum ve Amasya'nın batı kesimlerinin yerel ve aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde 2 ila 4 derece artması, iç kesimlerde ise 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Batı ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli (30-60 km/saat), Kastamonu ve Sinop kıyılarında zaman zaman fırtına (75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın akşam saatlerine kadar batı ve güneybatılı yönlerden zaman zaman kuvvetli (30-60 km/saat), Kastamonu ve Sinop kıyılarında fırtına (75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DENİZ UYARISI: Batı Karadeniz'in doğusunda (Kastamonu ve Sinop) rüzgarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba (13.10.2021) gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Samsunda kuvvetli fırtına uyarısı