Samsun için art arda sel uyarısı! Samsun dere yataklarından uzak durun

TAKİP ET

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun için şiddetli yağış uyarısını tekrarladı. AFAD'dan vatandaşların cep telefonlarına atılan mesajda, Sel, su baskını ve taşkın uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "kırmızı kod" uyarısı sonrası Karadeniz'in bir çok ilinde bazı bölgelerde aşırı yağış sele sebep olurken yollar sular altında kaldı.  
Samsun'un Çarşamba ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında bazı mahallelerde sel ve su baskınları yaşandı. Aşağı Musalla Mahallesi’ndeki Gökçedere taştı. Olayda, dere kenarında bulunan Türkan Yılmaz (51) sel sularına kapılarak hayatın kaybetti.
Ordu, Bartında da yağış etkisini gösterdi. Zonguldak' da bir asma köprü çöktü, bir çok araç sel sularına kapıldı, iş yerleri ve bazı evleri su bastı.
Samsun'da dün başlayan yağışlar öncesi AFAD kısa mesaj atarak vatandaşları uyardı.
Mesaj'da; "Meteorolojiye göre bu gece itibariyle Samsun'da şiddetli yağış bekleniyor. Pazartesi akşamına kadar sel, heyelan, dolu ve fırtınaya karşın dikkatli olunulmalıdır. Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir. Sel sırasında ve sonrasında uygulayacağımız doğru davranışlarla sel kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçebiliriz" uyarılarına yer verdi.
Samsun sel uyarısı veren mesaj da AFAD bugün attığı mesajda, "Meteorolojiye gore Samsun'da siddetli yagislar yarina kadar devam edecek. Sel, su baskini ve taskin tehlikelerine karsi dere yataklarindan uzak durun." uyarısı yapıldı.

Samsun Sel sel