Samsun için sarı alarm! 9 Haziran Cuma Samsun hava durumu

TAKİP ET

Samsun'da yaşanan sel felaketinin yaraları henüz sarılamazken, yine sarı alarm verildi! Samsun'da 9 Haziran Cuma günü için gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak.

Samsun'da geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından Meteoroloji'den Cuma günü için yine sağanak yağmur yağışı uyarısı geldi. 9 Haziran Cuma Samsun'da hava durumu ortalama 20 ila 22 derece arası sıcaklık ve gök gürültü sağanak yağışlı olacak.
Samsun ve ilçelerde meydana gelen sel felaketinin yaraları henüz sarılamazken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü için beklenen sağanak yağmur nedeniyle 'sel ve taşkın' alarmı verdi. 
Samsun'un Ladik ilçesinde bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketi nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçtiğimiz günlerde kente gelirken, çok sayıda tarım arazisi ile birlikte ev ve iş yerleri sular altında kalmıştı. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı yeni uyarıda ise sağanak yağmur yağışının Cuma, Cumartesi ve Pazar günü devam edeceği belirtildi.


Sarı alarm nedir: Sarı kod uyarısı nedir? Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. Sarı alarm nedir: Sarı kod uyarısı nedir? Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Yeşil kod nedir: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

Samsun Hava Durumu