Samsun Kızılay İl Başkanlığı'dan Dünya İlkyardım Günü açıklaması

TAKİP ET

Dünya İlk Yardım Günü vesilesiyle farkındalık oluşması açısından Samsun Kızılay İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Samsun Kızılay İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "İlkyardım hayatımızın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz bir takım yaşamsal müdahaleleri içermektedir. Trafikte, evde, iş yerlerinde ve okullarda her gün şahit olabileceğimiz onlarca irili, ufaklı kaza meydana gelebiliyor. Ölümlü kazaların %25’i ise en güvenli yer saydığımız evlerimizde gerçekleşebiliyor. Düşme ve çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanama, yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ve ateşli silah yaralanmaları gibi bazı etmenler neticesinde oluşan yaralanmalardaki acil durumlarda, ilk yardım metotları hayat kurtarabilir. Önlenebilir nedenlere bağlı olarak gelişen ve kötü sonuçlanabilen kazalara müdahale edebilmek için, ilkyardım metotlarının öğrenilmesi gerekmektedir. Bunu öğrenmenin ciddiyetine atıf yapmak üzere olsa gerek ki her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü Dünya İlkyardım Günü olarak kutlanmaktadır
Gün geçmiyor ki bir vatandaşımız, basit bir müdahale ile kurtarılabilecekken, boğaza bir cisim kaçması sebebiyle veya bir kazada yanlış müdahalelerle hayatını kaybedebiliyor. Çok basit bir eğitimle öğrenebileceğiniz bir müdahaleyi ihtiyaç halinde bilmiyor olmak siz ve sevdikleriniz arasında ayrılıklar oluşmasına sebep de olabilir. 
Yeter ki siz, bu konuları öğrenmeye talipli olun. Kızılay İl Teşkilatları bu hususta oluşabilecek taleplerinize cevap verebilmektedir. Bünyemizde bulunan İlkyardım Eğitim Merkezleri (İYEM) ile ilkyardım eğitimleri veriyoruz. Bunlar sertifikalı veya sertifikasız kurslar şeklinde olabilir. İş Güvenliği Yasası çerçevesinde zorunlu olan İlk Yardım Eğitimleri için, uluslararası özellik taşıyan sertifikalı kursları da Kızılay’dan alabilirsiniz. 
Gerek işi gereği zorunlu olarak, gerekse bir tedbir ve önlem açısından, İlk Yardım metotlarını öğrenebilmek için tüm vatandaşlarımızı Kızılay İlkyardım Eğitim Merkezimize bekleriz.
Biz sizle varız. Biz sizle güçlüyüz."