Samsun SMMMO'da Konkordato Komiserliği Eğitimleri Başladı

TAKİP ET

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik gereği Konkordato Komiserliği yapabilmek için zorunlu hale gelen temel ve yenileme eğitimleri verildi.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 30.01.2019 Tarih ve 30671 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik gereği Konkordato Komiserliği yapabilmek için zorunlu hale gelen temel ve yenileme eğitimleri verildi.
4 gün süren eğitimde 2 sınıfta toplam 66 meslek mensubuna Doç. Dr. Aziz Serkan ARSLAN, Prof. Dr. Kayahan TÜM, Doç. Dr. Ahmet KARAKOCALI ve Dr. Mehmet BAKIR tarafından verilen eğitime Samsun ve çevre illerde bulunan odalara kayıtlı mali müşavir meslek mensupları, yeminli mali müşavirler, hakim ve avukatların yanı sıra birçok meslek grubundan katılım sağlandı.

Eğitime ilişkin açıklama yapan Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, eğitimin Adalet Bakanlığı’ndan yetki alan kuruluşlarca verilebildiğini, TÜRMOB’un da yetki aldığını ve eğitimin gerçekleştiği 9 ilden biri olduklarını ifade etti.
Başkan ÖĞÜTCÜ, "Odamız Bölge eğitim merkezi haline gelmiş ve ilimize de ekonomik ve sosyal açıdan da katkı sağlamıştır" dedi. 
Bundan sonra da eğitimlere hız kesmeden devam edeceklerini belirten Oda Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, zorunlu eğitime katılarak Konkordato Komiserliği için en önemli engeli geçen katılımcılara ve etkin bir eğitim süreci gerçekleştiren eğitmenlere teşekkür ederek başarı dileklerini iletti.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası