Samsun Tarım Fuarı'nda ziyaretçi rekoru kırılıyor

TAKİP ET

Samsun'da açılan 8. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı büyük ilgi görürken firmaların önemli ölçüde satış ve siparişlerde aldığı öğrenildi. Fuarın ziyareti sayısı olarak önceki fuarlarında üstünde rekor kırdığı ifade ediliyor.

TÜYAP Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen 8. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Tekkeköy Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçi akınına uğruyor.
Samsun protokolünün ve vatandaşların yoğun katılımı ile geçtiğimiz günlerde açılan fuar da İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırıları nedeniyle konuşmalar ve açılış kurdalesi kesilmemesi takdir toplamıştı.

Fuara ilgi büyük olurken, firmaların önemli ölçüde satış ve siparişlerde aldığı öğrenildi. Satış yapılan ürünlerin üstüne alıcıların kimlerin olduğu da yazıldığı görüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destek ve iş birlikleri ile 18 - 22 Ekim 2023 tarihleri arasında Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Samsun Tarım Fuarı tarım hayvancılık sektörlerini bir kez daha aynı çatı altında bir araya getirdi. 
Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı; ziyaretçi ve katılımcılarına; üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Samsun' un önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsatı bu yıl da beraberinde getiriyor.
2023 Samsun Tarım Fuarı'nda, iç kısımda tarımsal alet- makine, gübre- ilaç, sulama sistemleri, tohum- fide, işlenmiş ürünler gibi sektörlerle ilgili kurum ve kuruluşların stant alırken, traktör ve tarım alet makinaları büyük ilgi gördü.

Samsun Tarım Fuarı