Samsun'u Keşfet Şehrini Farket Projesi'ni hayata geçirenleri ayakta alkışlıyoruz!

TAKİP ET

Eğitim alanında yapılan her projenin çocuklara olan katkısı tartışılmaz. Veli olarak bunların bazılarını görme fırsatımız oluyor.

Bunlardan birisi de Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Gençlik Hareketi’ kapsamında 2 yıl önce başlatılan Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi.
Canik Uludağ Ortaokulu tarafından talep edilen projenin uygulamasını bu hafta sonu okulda eğitim gören çocuğumun katılımı ile bende yerinde görme fırsatım oldu.
Şahsi aracımızla katıldığım etkinlikte öğrinceler otobüsler eşliğinde ilk olarak Tekkeköy Mağralarını ziyaret ettiler. Burada görevliler tarafından çocuklara sabah kahvaltısı dağıtıldı. Tekkeköy mağralarında doğanın içinde kahvaltılarını yapan çocuklar yer hakkında bilgiler aldıktan sonra Çarşamba'da Göğceli Cami olarak bilinen Çivisiz Camii'yi ziyaret ettiler. Burada alınan bilgilerden sonra Çarşamba Yeşilırmak Yaşam Parkı'nda gönüllerince eğlenen çocuklarımızla ardından Saklı Cennet olan ilcemiz Ayvacık'a hareket ettik.
Burada yine Büyükşehir Belediyemize ait işletmede yemek yenildikten sonra tekne turuna katıldık. Görevli rehberlerimiz eşliğinde muhteşem bir güne tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadık bir anlamda. 
Çocuklarımız hayatlarında belkide görmedikleri yerleri arkadaşları ile görme fırsatı bularak güzel bir anı hayatlarına işlendi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza önemli katkı sağlamasında faydalı olacağı düşüncesiyle bu projelerin daha da artarak devam etmesini yetkililerden talep ediyoruz.
Ne demiş atalarımız "çok yaşayan (okuyan) bilmez, çok gezen bilir"
Gazetenizolsun.com ailesi olarak bizzat katılarak yerinde gördüğümüz ‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’ni hayata geçirenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Haber ve Resimler: Yadigar Karataş