Samsun Üniversitesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor

TAKİP ET

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında, Samsun Üniversitesi'nin iki takımı iki kategoride birincilik elde etti.

Öğrencilerinin proje ve AR-GE odaklı düşünebilmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Samsun Üniversitesi, bu çabalarının karşılığını her geçen gün yeni bir öğrenci proje başarısıyla alıyor. Samsun Üniversitesi'nin iki takımı TEKNOFEST yarışmalarında elde edilen dereceler ile TÜBİTAK 2209 A/B projelerindeki başarılara ek olarak “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında”, iki kategoride birincilik elde etti.
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında 20-22 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen final yarışmasında 9 kategoride toplam 115 Proje değerlendirmeye alındı. Her kategoride Jürilerin verdiği karar neticesinde 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük ödülleri sahibini buldu.
Samsun Üniversitesi Öğrencilerinden Gurur Verici Başarı
Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emine Feyza Şükür danışmanlığında, Makine İmalatı ve Otomotiv kategorisinde “Elektrikli Araç Batarya Kutuları için Yüksek EMI Kalkanlama Performansına Sahip Doğal Fiber Takviyeli Multi-Fonksiyonel Kompozitlerin Geliştirilmesi” başlıklı projesiyle yarışmaya katılan Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Erkan Öztürk ile Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Türkoğlu danışmanlığında Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde “Yapay Zekâ Tabanlı İHA/SİHA Yer Kontrol İstasyonu” başlıklı projesiyle yarışmaya katılan Yazılım Mühendisliği öğrencimiz Sena Nur Eren birinci olarak gurur verici başarı elde ettiler.
Rektör Aydın: “Hedeflerimize Kısa Bir Sürede Ulaştık”
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, bu önemli başarılarından dolayı öğrenci ve öğretim üyelerini tebrik ederek: “Kurulduğumuz günden beri öncelikli hedeflerimizin başında öğrencilerimizin mezun olana kadar proje yazma ve yürütme becerilerini kazanması ve bunu kültür haline getirmesi vardı. Kısa bir sürede bu hedefe ulaştığımızı görmek çok mutluluk verici. Öğretim elemanlarımızın akademik deneyimlerini ve bilgilerini öğrencilere projeler yoluyla aktarması da ayrıca takdire şayan bir durum. TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının 9 farklı kategoride yapılması ve bu kategorilerin ikisinde birincilerin üniversitemizden çıkması gerçekten önemli ve gurur verici bir tablo. Başarılarından dolayı öğrenci ve öğretim üyelerimizi en kalbi duygularımla tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.