Milletvekili Köktaş, sel bölgesinde

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun'un Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinde aşırı yağıştan etkili olan bölgelerde gözlemleme yaparak, oluşan zararın tespiti ve raporlanması için gerekli adımları attıklarını söyledi.

Sel olayının yaşandığı andan itibaren, yetkililerle iletişim halinde olduklarını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bugün de bölgemize gelerek üç ilçemizde gözlemleme yaparak, oluşan zararın tespiti ve raporlanması için gerekli adımları attık. İlgili kurumlara raporları ileterek, hızlı bir şekilde çözülmesi için takipçisi olacağız. 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerimizde aşırı yağıştan dolayı oluşan sel, taşkın ve heyelan sonucunda, Salıpazarı ilçemizde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Allah Rahmet eylesin, ailesine, yakınlarına ve hemşehrilerimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Esnafımıza, çiftçimize hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

SEFERBER OLDU
Bu iki ilçemizin dışında aşırı yağış Çarşamba ilçemizde de etkili olmuş bunun sonucunda arazi, yol, köprü ve geçişlerinde zarar ve tahribatlar oluşmuştur. Bunun dışında maddi hasarların yoğun olduğu bölgelerimizde malum fındık hasatı olduğu için harmanlarına da ciddi zararlar oluşturdu. Fındık dallarından yere dökülen fındıklar suya kapılarak kayboldu. Yaşanan olaya Devletimizin ilgili kurumları hemen müdahale ederek seferber oldu.

YARALAR SARILACAKTIR
Tarımda oluşan çiftçimizin hasar ziyan tespitleri, sigortası olan çiftçilerimizi harekete geçirerek raporlamalarını mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde doğal bir afet yaşanmıştır. Devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiştir yaralar en kısa sürede sarılacaktır.  Sel ve su baskınından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim daha büyük felaketlerden korusun." diyerek sözlerine son verdi.