Türkiye'nin Yarısında Yasak, Samsun'da Serbest

TAKİP ET

Türkiye'de 45 il maske takma zorunluluğu getirirken, vakaların artış gösterdiği Samsun'da pandemi kurulunun böyle bir yasaklama kararı almaması düşündürücü bulundu.

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? Maskesiz çıkmak yasak mı?
Corona virüsü salgını yeniden artışa geçti ve maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller bir kez daha güncellendi. 45 ilde maske takma zorunluluğu bulunuyor. İşte maske takmadan dışarı çıkmanın yasak olduğu iller.

Son günlerde artan corona vakaları sonrası 7 ilde daha maske takma zorunluluğu geldi. Bakan Koca, alınan kararı sosyal medya hesabından da duyurdu. Koca, "45 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz" dedi.
Türkiye'de 45 ilde maske takma zorunluluğu getirilken, Samsun'da İl Pandemi Kurulu'nun hala yasaklama kararı almaması şaşkınlık yarattı.

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?
Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Yalova.