Samsunlu sanatçıdan üzen haber, 17 kilo verdi bağışıklık sistemi çöktü!

TAKİP ET

Samsunlu sanatçı Ufuk Özkan'ın uzun süredir karaciğer yağlanmasıyla mücadele ettiği ortaya çıktı. Hastalığın 3. evresinde olduğu belirtilen Özkan'nın 12 ay içinde karaciğer nakli olması gerekiyor.

Geniş Aile dizisi ile gönülleri fetheden sevilen oyuncu Ufuk Özkan son olarak verdiği kilolarla gündem olmuştu. Canlandıracağı rol için, 5-6 kilo vermeyi amaçlarken yanlış diyet uyguladığı iddiasıyla bağışıklık sistemi çöktüğü ve 17 kiloya yakın kilo verdiği belirtilen Ufuk Özkan'dan üzen haber geldi. 
Siroz teşhisi konulan 48 yaşındaki Ufuk Özkan'ın hastalığın üçüncü evresinde olduğu ve 12 ay içinde karaciğer nakli olması gerektiği ortaya çıktı. Sanat camiasını ve sevenlerini üzen haber sonrası Ufuk Özkan'ın kardeşi Umut Özkan'dan duygulandıran paylaşım geldi.
Ufuk Özkan'ın sevenlerini üzen paylaşımının ardından bir paylaşım da kardeşi Umut Özkan'dan geldi. Umut Özkan, ağabeyinin durumu ile ilgili sosyal medyadan hesabından ifadelere yer verdi: "Canım abiciğim benim, inşallah bulacağız nakli ve sağlığına kavuşup tekrardan sevenlerinle birlikte olacaksın. Yüzündeki gülümseme hiç solmasın. Şu dönem herkesin desteğine ihtiyacımız var. Lütfen paylaşalım. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın." dedi.
Uzmanlar ise Karaciğer yağlanmasına bağlı olarak son 20 yılda karaciğer kanserinin 10 kat arttığını vurgularken Dr. Aytaç Karadağ, “Tüm kanserler içinde dünyada altıncı sırada görülüyor. Ülkemizde karaciğer kanseri görülme oranı her geçen yıl artıyor. Yağlanmaya bağlı karaciğer sirozu gelişenlerin maalesef üçte biri gibi büyük bir kısmında karaciğer kanseri gelişiyor” ifadelerini kullandı.
Ufuk Özkan Kimdir? Ufuk Özkan, (d. 11 Nisan 1975, Seeheim-Jugenheim, Almanya), Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur.
Aslen Samsunludur. 12 yaşında Samsun'a kesin dönüş yaptıktan sonra Türkçeyi iyi konuşamaması nedeniyle öğretimine 8.sınıf yerine 5.sınıftan devam etmiştir.
Samsun Belediye Ortaokulu mezunudur .Samsun Belediye Konservatuarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden (2001) mezun olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmıştır.
Tiyatro Kılçık İle 3 yıl Kabare Tiyatrosu yapmıştır. 2003 yılında BKM’de “Ölümsüz Aşk” dizisinde başrolde yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nda da oyunculuk yapmıştır.[kaynak belirtilmeli] Almanca ve İngilizce bilmektedir. "Geniş Aile" dizisinde "Cevahir" karakterinde rol almıştır. Nazan Güneş ile evlidir. Eren adında bir oğlu vardır.
Kardeşi Umut Özkan'da kendisi gibi oyuncudur. Dizilerde oynamaktadır.
Rol aldığı bazı tiyatro oyunları
Vanilyalı İlişkiler : Asuman Çakır - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2009
Şahane Düğün : Robin Hawdon - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2007
Bu Oyun Başka Oyun : Ken Ludwig - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2006
Papaz Kaçtı : Phillip King - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2005
Ayşegül Hindistanda - Tiyatro Kılçık - 2005
Lüküs Hayat : Ekrem Reşit Rey-Cemal Reşit Rey - 2002
Sarı Pınar 1914 : Turgut Özakman - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
Pembe Konağın Gelinleri : Gülsün Siren - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001

Ufuk Özkan Kimdir?