Samsunlu yazar Saniye Türkay'dan Ahtapot Oyi'nin Uykusu kitabı

TAKİP ET

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Samsunlu yazar Saniye Türkay'ın "Ahtapot Oyi'nin Uykusu' kitabı okurlarıyla buluştu.

Bir çocuk annesi Samsunlu yazar Saniye Türkay, koşulsuz ebeveynliği konu alan 2 yaş ve ilkokul düzeyi çocuklar için yazdığı "Ahtapot Oyi'nin Uykusu” adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu. 
12 Mart Pazar günü Bodrum Midtown AVM Penguen Kitabevinde imza günü düzenleyen Saniye Türkay, ikinci kitabı için hazırlık yapıyor. 
Ahtapot Oyi'nin Uykusu adli kitabını 2 yaş ve ilkokul düzeyinde ki çocuklar için yazdığını söyleyen Saniye Türkay, "1988 yılında Samsun'da dünyaya geldim. Evli ve bir çocuk annesiyim. İlk ve orta öğretimimi Samsun'da tamamladıktan sonra Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun oldum. Meslek hayatıma Uzman Montessori Eğitmeni olarak Samsun da başladım ve özel bir kolejde 2 yıl süreyle görev yaptım.Psikoloji öğrenimime devam etmekteyim. Anne bebek güvenli bağlanma temelli uyku eğitimi, resim analizi, özel eğitim, erken müdahale programlari,pc4 çocuk felsefesi, çocuk dikkat ve değerlendirme testleri, özel ders, oyun terapisi, ebeveyn koçluğu, aile çocuk ve sosyal yaşam danışmanlığı yapmaktayım" dedi.


UYKU VE KOŞULSUZ EBEVEYNLİĞİ KONU ALIYOR
Kitabının psikolojik incelemeden geçtiğini kaydeden Saniye Türkay, “Ahtapot Oyi'nin Uykusu adli kitabımı 2 yaş ve ilkokul düzeyinde ki çocuklar için yazdım. Psikolojik incelemeden geçti. Uyku ve Koşulsuz ebeveynliği konu alıyor. Denizaltındaki canlılarla geçen renkli, büyük boy 32 sayfalık merak dolu sevimli bir kitap.Okyanusun derinliklerinde yaşayan Ahtapot Oyi ve arkadaşları yüzme yarışmasına katılmaya karar verirler. Ahtapot Oyi yarıştan bir gece önce geç yatar ve yeterince dinlenemez. Yarış zamanı gelir ve oda ne! Ahtapot Oyi başlar esnemeye. Bu kadar uykusuz ve yorgunken yarışta başarılı olabilecek mi?” diye konuştu.
ÇOCUKLARINIZA BİR İYİLİK YAPIN VE ONLARI AHTAPOT OYİ İLE TANIŞTIRIN
Ahtapot Oyi'nin Uykusu kitabını yazma amacından bahseden Saniye Türkay, “Bir gün bir araştırma sonucunu okuduğumda bu konuyla alakalı yazmalıyım, çocuklara ve ebeveynlere yardımcı olmalıyım diye çıktığım yazarlık serüvenimin ilk kitabi Ahtapot Oyi'nin Uykusu satışta. Sevgili anne babalar Çocuklarınıza bir iyilik yapın ve onları Ahtapot Oyi ile tanıştırın.Yapılan araştırmalar sonucunda fazla televizyon izlemenin çocukların beynini olumsuz yönde etkilediği ve saldırganlıkla ilgili bölümlerin kalınlaşmasına neden olduğu yani akıl yürütme, dikkat ve konsantrasyon becerilerinin zayıfladığı, muhakeme yetisinin zarar gördüğü sonuçlarına ulaşılmıştır. Televizyon, tablet ve telefonda ayni etkiyi yaratıyor. Ahtapot Oyi’nin uykusu koşulsuz ebeveynliği de konu alıyor. Çocuğumuzu davranışlarından bağımsız yaptığı ya da yapamadığı şeyler için değil, olduğu kişi için sevmek ve daha önemlisi bunu ona hissettirmektir. Koşulsuz ebeveynlik en çok ebeveynlik yapmanın zor olduğu zamanlarda önemlidir” dedi.
EN SEVDİĞİM YER BİR ÇOCUĞUN KALBİ
Çocuklar için daha çok yazmak istediğini söyleyen Saniye Türkay, “Onların dünyasında olmaktan keyif alıyorum. En sevdiğim yer bir çocuğun kalbi. İkinci kitabımda yakında yayınevinin yolunu tutacak.Ahtapot Oyi'nin Uykusu adli kitabim Mahlas yayınevinden Trendyol’dan ve Hepsiburada.com’dan dan sipariş verilebilir” ifadelerini kullandı. 
12 Mart Pazar günü Bodrum Midtown AVM Penguen Kitabevinde imza günü düzenleyen Saniye Türkay, ikinci kitabı için hazırlık yapıyor. 

Saniye Türkay