Samsunspor'dan transfer yasağı sürecinde yeni gelişme

TAKİP ET

Samsunspor'da mahkeme kararı dolayısıyla ertelenen 2 dönemlik transfer cezası, FIFA tarafından kulübe ve TFF'ye gönderilen yazı ile birlikte yeniden aktif hale getirildi.

Kırmızı - Beyazlılar'ın FIFA tarafından iki dönem transfer yasağı uygulanmış ve ilgili karar CAS tarafından onanmıştı.  Ardından, Yılport Samsunspor,  İsviçreli avukatlar, İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuş ve transfer yasağı kararı geçici olarak durdurulmuştu. Bunun neticesinde, Kulüp 2023/24 futbol sezonu kış transfer döneminde transfer yapmaya devam etmişti.  Ancak, FIFA Kulüp, tarafından bugün kulübe ve TFF'ye gönderilen yazı ile bilikte yeniden aktif hale getirildi. 
Kulüpten yapılan açıklamada, "FUTBOL KAMUOYU VE SAMSUNSPOR CAMİASININ DİKKATİNE
Bildiğiniz üzere, FIFA tarafından Kulübümüze iki dönem transfer yasağı uygulanmış ve ilgili karar CAS tarafından onanmıştı. 
Ardından, İsviçreli Avukatlarımız İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde itirazda bulunmuş ve transfer yasağı kararı geçici olarak durdurulmuştu. Bunun neticesinde, Kulübümüz 2023/24 futbol sezonu kış transfer döneminde transfer yapmaya devam etmişti. 
FIFA tarafından bugün Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonuna gönderilen yazı neticesinde; İsviçre Federal Mahkemesi, transfer yasağının geçici olarak durdurulması kararını ortadan kaldırmıştır. Bir diğer ifadeyle, askıya alınan transfer yasağı kararı yeniden aktif hale gelmiştir. 
İsviçre Federal Mahkemesi’ndeki davada nihai karar verilmemiş olup, hukuki süreç şimdilik devam etmektedir. 
İsviçre Federal Mahkemesindeki gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ilerleyen süreçte bilgilendirme yapılacaktır. 
SAMSUNSPOR FUTBOL KULÜBÜ" denildi.