Mete Adanır Lefkoşa'da Anıldı

TAKİP ET

Mete Adanır, vefatının 31. yılında kabri başı anıldı. Anma törenine, Samsunspor İzmir Temsilcisi ve İzmir Samsunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Emin Öztürk katıldı

Malatyaspor ile oynanacak 1988-89 sezonu Türkiye 1.Ligi karşılaşmasına giden Samsunspor kafilesinin geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden  KKTC'li futbolcu Mete Adanır için Lefkoşa Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Törene, Adanır ailesi adına kardeşi Eralp Adanır, KKTC'de futbola başladığı Doğan Türk Birliği temsilciler, Samsunspor sicil kurulu üyesi Umut Eminoğlu, spor insanlar ve sevenleri katıldı.
Anma törenine katılan Samsunspor İzmir Temsilcisi ve İzmir Samsunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Emin Öztürk; elim kazada hayatını kaybedenlerin, üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen acısının yüreklerde hala taze olduğunu belirterek, “Mete Adanır, Samsunsporluların gönlünde taht kuran bir futbolcuydu. Özellikle Kasım 1987'de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada 85'inci dakikada attığı gol ile taraftarın gönlünü fethetmişti. Adanır’ı rahmetle anıyorum” dedi. 
Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için 20 Ocak 1989'da yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışmış ve Samsunspor; üç oyuncusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti.  Samsunspor; kazadan sonra kırmızı ve beyaz olan renklerine, kaybettiği isimlerin anısına siyah rengini de eklemişti.