Samsunda herkes bu soruyu soruyor: Statda neden bu kadar güvenlik var?

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Basın Sözcüsü Suat Çakır güvenlik önlemleriyle alakalı, '8 tane deplasmana gittik. Hiç bir statta Samsun'daki gibi önlem görmedik. 6222 sayılı yasa sadece Samsunspor'a mı var, anlamıyoruz ' dedi.

Yılport Samsunspor Basın Sözcüsü Suat Çakır, Haberaks TV'nin sevilen spor programı 'futbol55'e konuk olurken, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Takımın son durumundan, Sakaryaspor maçına, 19 Mayıs Stadyumu'nda alınan üst düzey güvenlik önlemlerinden, yönetim olarak yapılanlara kadar birçok konuda konuşan Çakır, sezon sonunda şampiyon olacaklarını da söyledi. Selçuk Kaya, Murat Sandıkçı ve seyircilerden gelen soruları cevaplayan Çakır, statta alınan üst düzey güvenlik önlemleriyle ilgili, "Taraftarı geçtim başkanımız bizler bile stada girerken sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunları ikinci yarı öncesi çözeceğiz" diye konuştu.

Yılport Samsunspor Basın Sözcüsü Suat Çakır "Sezon başından bu yana, son haftalarda iyice artan şekilde statta güvenlik hassasiyeti var. Biz dahil herkes sıkıntı yaşıyor. Biz de anlam veremiyoruz. Cüzdanın içi niye aranır? İki üç defa güvenlik kontrolü niye yapılır? 8 deplasmana gittik en fazla 1 arama gördük. Stadımıza zaten rakip taraftar da gelmiyor. Örneğin Manisa maçında 2 tane taraftarı gelmiş, üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor. Ne gerek var. Taraftarın cebindeki bozuk para niye alınıyor? Cüzdanı açılarak bozuk paralar niye alınır ? O paralar nereye veriliyor? 17-18 bin kişi geliyor maça herkesten bozuk para 1 TL alsan 17-18 bin lira eder. Kibar amcamız bile şikayetçi, polis kendisine 'beğenmiyorsan git evinde izle' demiş. Bu tavır niye? Sakarya'da biletler satışa sunuldu. Görüyoruz bilette TC yazmıyor. Bizde niye yazıyor. Bu bir tek Samsun'da var. Geçen maç Havza Fen Lisesi'nden 150 öğrenci geldi, misafir ettik. Okul müdürleri her şey için teşekkür ederiz ama çok sıkıntılar yaşadık dedi. 13 yaşındaki çocukları içeri almak için mücadele verdik dedi. Fen Lisesi'nden üstün zekalı çocuklarımız maça girmek için çaba sarf etmiş. Arama arma bunaldık dedi. Stattaki Samsunspor yazısının önünde fotoğraf çektiremedik etrafı bariyerlerle çevirili dedi. Ünye'den otobüsle geliyorlar, otobüsü o kadar uzak mesafeye bıraktırılıyorki, insanlar daha gelmek istemiyor."

6222 BİZE Mİ VAR?

"Birçok taraftar bu tutumdan dolayı maça gelmek istemiyor. 3-4 noktada arama yapıyorsunuz, çoraplara kadar arıyorsunuz. Cüzdanını arıyorsunuz, insülin iğnesini, çocukların biberonlarını bezlerini, telefon şarj aletlerini içeri almıyorsunuz. Kimseden beklediğimiz bir şey yok. Diğer illerde nasılsa burada da öyle olsun. 6222 yasası sadece bize mi var? Passoligin kimliğin yanında olacak, sadece passoligle maça giremiyorsun. Passolig niye var o zaman? Tramvaydan indiğin gibi arama başlıyor. Stadın etrafı otopark dolu insanlar araçlarını park edemiyor. Bariyerlerle dolu. Bunlara kasti yapılıyor desek, içim üzülür diyemem. Celal Uzunkaya müdürümüze gittik. Valimiz, siyasiler görüyor ama biz kimseye şikayet etmiyoruz. İnsanın cebine elini sokup aramak nedir? Koltuk değnekli engelli vatandaşlarımız öyle bir arıyorlarki, sanki bomba sokacak. Başkanımız da videoları var bu eziyetlerin. İnsanları sanki stattan uzaklaştırmak için her şeyi yapıyorlar. Emniyet'le görüşüyoruz. Sıkıntıları aktarıyoruz. 6222'ye göre uygulamamız lazım diyorlar. Yardımcı olmuyorlar. 6222 yasası sanki sadece bize var."

BUNUN ADI EZİYET

"Bu kadar abartılı önlemleri görünce 'Samsunspor seyircisinin maça gitmesini istemeyen birileri mi yaptırıyor' diye düşünmüyor da değiliz. Samsunspor çok kötü bir dönem geçirdi, küme düştü. Biz yeniden küllerimizden doğuyoruz. Alışık olmadığımız bir ligde oynuyoruz. Büyük bir yapılanma içindeyiz. Tüm şehrin her konuda bizlere yardımcı olması lazım. Buna emniyet de dahil. Ekstradan bir şey istemiyoruz, gidip diğer illere baksınlar, nasıl önlem alınıyor, burada da onu uygulasınlar. Kulübümüzde profesyonel anlamda güzel işler oluyor. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımız bize güvensin. Başkanımız, şirket ve profesyoneller elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sanki bir ikinci lig takımı değil, Süper Lig takımlarından daha iyi bir yapılanmamız var. Hak ettiğimiz şampiyonluğu sene sonunda alacağız." Program yorumcularından Murat Sandıkçı da, "Stattaki bu katı tutum bilinçli gibi. İyi niyetli yapıldığını düşünmüyorum. Bunun adı eziyet. 4-5 noktada arandığın, cüzdanındaki bozuk paraların alındığı bir ortamda kim maça gelmek ister. Samsun'da oynanan ve büyük olaylar çıkan Beşiktaş- Konya maçının cezasını Samsunspor taraftarına çektiriyorlar. Ben bu sezon Kasımpaşa maçına gittim. İstanbul'un göbeğindeki statta sadece turnikeyi geçtikten sonra arandım" dedi.