Samsunspor'da Atabey çiçek, Liglerin Başlatılması Kararına İsyan Etti

TAKİP ET

Yılport Samsunspor'un golcülerinden Atabey Çiçek, TFF'nin aldığı liglerin tekrar başlatılması kararına sosyal medya hesabından isyan etti.

Sebebi Mâlum
İsyanını sosyal medya hesabından paylaşan Atabey Çiçek, “İşinize gelmediği için ligleri başlatma kararı alıyorsunuz (sebebi de mâlum) ama insan sağlıgını hiçe sayıyorsunuz. İlla birkaç futbolcunun koronadan ölmesimi gerekiyor, bu kararı almanız için. İnsanların aklıyla alay etmeyin bari çok yazık” dedi.

Atabey ayrıca; “Düşüncelerimin hiç bir kulüple veya şahısla alakası yok. Çoğu futbolcudan daha cok istiyorum maçların başlamasını. Ama insan sağlığından daha önemli bir şey yok. Birimize bir şey olursa hesabını kim vericek? Dilerim tüm meslek grupları için kazasız belasız atlatılır bu süreç” ifadelerini kullandı. 

Atabey, kendisini eleştirenlere de şöyle cevap verdi;

Şu şekilde yorumlar yapmışsınız "Biz deçalışıyoruz kaç gündür; o zaman bizler ne yapalım, siz futbolcusunuz bir de.." O zaman ben de şöyle cevap vereyim; öncelikle hepimiz aynı gemideyiz. hepimiz emekçiyiz, her işin zorluğu var. Evimize, ailemize ekmek  götürüyoruz hepimiz bir şekilde mücadelemizle. Şu anda çalışan insanlar kendi izolasyonunu ve sosyal mesafesini sağlayabiliyorken, futbolun içinde böyle bir durum söz konusu değil. Bizler aynı yerde soyunup, aynı yerde duş alıyoruz, aynı yerde yemek yiyip, aynı otobüsle uçakla seyahat ediyoruz. Sahada dipdibe mücadele veriyoruz, birbirimize sürekli temas ediyoruz. Ayrıca alt liglerin genelinde tesis yetersizliği var. Bundan dolayı sporcularda  sosyal mesafe ve izole olma söz konusu değildir.