Samsunspor kendini ateşe attı!

TAKİP ET

Spor Toto 1. Lig'de küme düşmeme mücadelesi veren Samsunspor, ateş hattında yer alan Eskişehirspor ile oynadığı kritik maçtan 5-0 mağlup ayrılarak umutlarını Denizli maçına bıraktı.

Spor Toto 1. Lig'de küme düşmeme mücadelesi veren Samsunspor, ateş hattında yer alan Eskişehirspor ile oynadığı kritik maçtan 5-0 mağlup ayrılarak umutlarını Denizli maçına bıraktı.

Spor Toto 1. Lig'in 31. haftasında Eskişehirspor ile Samsunspor, Eskişehir Yeni Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın maçında Samsunspor ilk devre kalesinde 4 gol görerek adeta şok yaşadı. İkinci yarıda da kalesinde 1 gol daha gören Samsunspor sahadan 5-0'lık farklı skorla mağlup olarak işini zora soktu.

Maça adeta savunmaya çekilerek başlayan Samsunspor, ilk 15 dakika kalesinde üst üste ataklarla karşılaştı. 18'inci dakikada Eskişehirspor'da Kaan Kanak'ın ceza yayı üzerinden çektiği şut direkten dönünce, topu tamamlayan Bruno Mezenga altıpas içerisinden takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra toparlanamayan Samsunspor, 27'nci dakikada bu kez Bilal Aziz'in sağ korner çizgisinden kale önüne gönderdiği topa vuruşunu yapan Hasan Hüseyin Acar'ın şutunda kaleci Furkan topu elinden kaçırınca durum 2-0'a geldi.

2-0 geriye düşen Samsunspor'da orta sahanın önemli ismi Çağrı Ortakaya'nın rakibinin kafasına ayağıyla müdahalesi sonrasında mücadelenin hakemi tarafından kırmızı kart ile cezalandırdı.  10 kişi kalan Samsunspor rakibin ataklarını durduramadı

40'ıncı dakikada bu kez Eskişehirspor'da Hasan Ayaroğlu'nun ceza sahası içerisinden şutu direğe de çarparak gol olunca devre arasının bitimine dakikalar kala Samsunspor 3-0 geriye düştü. 44'üncü dakikada Eskişehirspor'da Kaan Kanak'ın ceza sahası dışından şutu da ağlarla buluşunca Samsunspor devreyi 4-0 geride tamamladı.

İkinci yarıya farkı azaltmak için çıkan Samsunspor istediği oyunu yine sergileyemedi. Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, ikinci yarıya Ahmet Cebe'yi çıkartarak yerine Enes İslam İlkin'i aldı. Daha sonra 52'de Burhan Arman'ı oyuna dahil eden Durmuş, Ahmet Burak'ı oyundan aldı.  60'da da son oyuncu değişikliğini yapan Durmuş, Oğuz'u oyundan alırken, Chibuike oyuna dahil oldu. 

Rakip kalede istediği oyunu ortaya koyamayan Samsunspor, 69'uncu dakikada Bruno Mezenga'nın şutunda kaleci Furkan'dan dönen topu Hasan Ayaroğlu ağlara göndermesiyle 5-0 geriye düştü. 

77'de Eskişehirspor'da Hasan Hüseyin'in şutu üst direkten dönerken, 86'da Bilal Aziz'in şutunu da Furkan çıkarttı. Mücadelede başka gol olmayınca Eskişehirspor 5-0 sahadan galip ayrıldı.

Bu monuçla ligin bitimine 3 hafta kala Samsunspor, Eskişehirspor ve Denizlispor'un puanları 34'de eşitlendi. Samsunspor haftaya Denizlispor'u evinde konuk ederken, Eskişehirspor ise ligden düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ile oynayacak.

Haber: Ali BİROL - Samsun Gazetesi

eskişehirspor samsunspor maç sonucu