Samsunspor'un toplam borcu açıklandı

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri bugün basın açıklaması yaptı.

Basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, Samsunspor'un 54-55 milyon borcu olduğunu söyledi.

SAMSUNSPOR'UN BORCU 54-55 MİLYON
Samsunspor’un geçen sezon 10 Milyon lirasının eski borçların faiz ve kur farkına gittiğini ve bu nedenle Samsunspor’un 54-55 Milyon lira borcu olduğunu belirtildi.  Kulübün başındaki en büyük sıkıntının eskiden gelen yabancı oyuncu borçlarının olduğunu belirten Başkan Yardımcımız Rüştü ARABOĞLU, “Bu borçlar faiz, kur farkı ve futbolu idare eden kurumların vereceği cezalara sebep oluyor. Bu sezon yabancı oyuncu borçlarına 1 Milyon 235 bin Euro, 43 Bin 400 Dolar yabancı oyuncu ve 2 Milyon 225 Bin Türk Lirası yerli oyunculara ödeme yapıldı. Bu miktarların Türk Lirası karşılığı 6 Milyon 475 Bin liradır. Bu oyuncuların borçları yapılandırıldı ve kalan borç yabancı oyuncu ağırlıklı olmak üzere 4 Milyon 295 Türk Lirasıdır. Bunlar FİFA ve TFF’de davası olan, bize ulaşmış olandır. Örneğin yakın zamanda Pal Lazar’ın dosyası gelebilir. Ancak kulübümüzün puan silme cezası alabileceği dosyaların büyük kısmını ödedik. Kalanları da kaynak yarattıkça ödeyeceğiz.  İdari yapılanmaya gelince Samsunspor’da toplam 44 personel ve 18 altyapı hocası görev yapıyor. Son bir iki ayda 10 kişi işten ayrıldı. Dokuz kişi aldık, personel eksiğimiz yok. İdari yapılanma içinde biri İstanbul’da olmak üzere 2 avukatımız var” şeklinde konuştu.


"PUAN SİLME CEZASI ALMADIK"
Puan silme cezası almadık Mali konular ile ilgili bilgi veren Muhasip Üyemiz İbrahim ÇEVİK, “Başlangıçta 122 dosya vardı. İlk önce 89 tanesi çözüme kavuşturuldu. 20 Ağustos’ta ise kalan 33 dosya çözüme kavuşturuldu. Çözüme kavuşturulma derken borçların tümü ödendi gibi algılanmasın. Ertelenen, protokol ile yapılandırılan ve bağışlanan borçlar var. Alacaklarını bağışlayan Orhan Taşdelen ve Ersin VELİ’ye teşekkür ediyoruz. Ayrıca alacaklarını erteleyen Musa AYDIN ve Adnan GÜNGÖR’e de teşekkür ediyoruz. 122 dosyayı çözüme kavuşturarak mali kriterleri yerine getirdik. Böylece de puan silme cezası almadık” dedi. Bilet fiyatlarını indirmek istiyoruz ama Samsunspor’un yeni projeler üreterek kaynak yaratmaya çalıştığını belirten Başkan Yardımcımız Ömer ÇORUH, Bu sadece yönetimin çabası ile olmuyor. Basın, taraftarın ve Samsun halkının destek vermesi ile olacak. SMS hattı açtık ancak 1 yılda 935 adette kaldı. Gelir olarak da 4 bin 675 TL oldu. Bu çok acı. 29 bin 423 passolig kart alınmış, satılan kombine sayısı 117 adet. Bilet fiyatları çok konuşuluyor. Pahalı deniliyor. Ancak passolig her bilet için 3,24 lira alıyor. Güvenlik görevlileri giderini de eklersek bir bilet  yaklaşık 8 lira oluyor. Şu anki bilet fiyatlarına göre 3 bin 500 – 4 Bin seyirci olduğu zaman ancak giderler karşılanabiliyor. Bizde bilet fiyatlarının daha aşağı olmasını isteriz. Hep başarısız projelerden değil birazda başarılılardan bahsedecek olursak geçen sezon yaptığımız Eşya Piyangomuz başarılı oldu. 10 TL’den 100 bin piyango çekilişi yine düşünüyoruz” diye konuştu.
"SAMSUNSPOR'U GEREKTİĞİ YERE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Geçen sezon forma hariç 2 Milyon lira reklam alındığını belirten yönetici Serhat KURT, Bu sezon maalesef stad içi ve tesislerde sadece 500 bin liralık alan verebildik. Bu sezon geçen yılın da üzerine çıkmayı hedefliyorduk. Çalışmalarımız sürüyor dedi. Bir maç hariç iyi oynadık. İki etaplı ve başarılı geçen bir kamp dönemi ile sezona hazırlandıklarını belirten Futbol Şube Sorumlumuz Metin Ateş, Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Transfer yasağımız olduğu için altyapıdan gelen 8-9 arkadaşımız var. Ligde 4 hafta geride kaldı. Belki umduğumuz sonuçları alamadık ama 1 maç hariç takımımız başarılı oyun oynadı ama gol yollarında etkili olamadık. Bu hafta başında hocamız istifa etti. Şu an takımı Kenan Hoca çalıştırıyor. Bolu deplasmanından puan yada puanlarla dönmek istiyoruz. Devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. Devre arası gerekli yerlere takviyeler yaparak Samsunspor’u gerektiği yere getirmek istiyoruz dedi.

samsunspor